Dr. Max hlásí 20% nárůst příjmů a pokračuje v expanzi v rámci EU trhu.

Dokončení klíčové akvizice v Itálii, expanze lékáren na hlavních trzích a investice do hodnoty vlastní značky přispěly k vynikajícím výsledkům v roce 2023.

Dr. Max, jeden z lídrů na evropském trhu v odvětví provozování lékáren, posílil svou pozici druhého největšího lékárenského řetězce v Evropě s 20% meziročním nárůstem. V roce 2023 Dr. Max dosáhl tržeb ve výši 4,6 miliard Eur. Výsledky zrcadlí sílu značky Dr. Max i její popularitu mezi zákazníky.

Od svého založení v roce 2004 v České republice, se společnost zaměřila na transformaci farmaceutického sektoru, což vedlo k její úspěšné expanzi na několika evropských trzích, včetně Rumunska, Slovenska, Polska, Srbska a Itálie. Tento rozvoj dramaticky zvýšil podíl společnosti na trhu a stejně tak i vzrostla preference značky mezi spotřebiteli.

Mezi hlavní úspěchy společnosti Dr. Max v poslední době patří:

  • Celková provozní škála Dr. Maxe je rozsáhlá, pokrývá 17 evropských zemí, téměř 3 000 lékáren (na 6 hlavních trzích), 20 000 zaměstnanců, uznávaných pro svou profesionalitu a orientaci na zákazníka a jeden z nejuznávanějších věrnostních programů, který se může pochlubit více než 10,6 miliony aktivních členů.

  • Dr. Max výrazně zlepšil zákaznickou zkušenost, uvedením nových lékáren v České republice, na Slovensku, v Itálii, Srbsku, Polsku a Rumunsku, rozšířil nabídku služeb i své portfolio a od konce roku 2022 otevřel více než 600 nových poboček. 

  • Strategická akvizice společnosti Neo Apotek S.p.A v Itálii znamenala nárůst na 210 lékáren a ve stejném roce Dr. Max založil centralizované distribuční centrum o rozloze 14 000 m2 v Telgate, kde jsou v roce 2024 plánovány další investice převážně do procesů automatizace.Tato expanze podtrhuje závazek společnosti dosáhnout prvenství v rámci dodavatelských řetězců prostřednictvím vylepšené automatizace procesů a zvýšení efektivity.

  • Řešení AMR (Autonomous Mobile Robots), nasazené v Bukurešti pro Dr. Max Rumunsko, získalo ocenění Supply Chain Excellence Awards 2023 v kategorii Zdravotní péče a zásobování lékárenského řetězce.

  • Dr. Max dosáhl v roce 2023 obdivuhodného 55% meziročního nárůstu tržeb z eshopu, k čemuž přispěla jeho vedoucí pozice na online trhu v České republice a na Slovensku, kde dosáhl více než 40%1 podílu na trhu, stejně jako v Rumunsku, kde byl e-shop Dr. Max oceněn mezi pěti nejrychleji rostoucími e-lékárnami na světě v roce 20222.

  • Deklarovaná silná brand ekvita Dr. Max potvrzuje pozici lídra na trzích mezi evropskými spotřebiteli, přičemž nejvyšší pozice získal v České republice, na Slovensku a v Rumunsku.Síla značky je připisována faktorům, jako je vysokádůvěryhodnost, profesionalita lékárníků, služby zaměřené na zákazníka a široká škála produktů, které uspokojují různorodé potřeby3 spotřebitelů.

  • Společnost se dále plánuje zaměřovat na rozšiřování zákaznicky orientovaných služeb s omnichannel přístupem, další optimalizaci své nejmodernější platformy elektronického obchodování a na rozšíření nabídky svých lékárenských služeb zaměřených na zdraví a wellness po celé Evropě. 

Dr. Max posílil svůj závazek klást lidi na první místo svým programem Oath of Care – komunikační platformou značky navrženou tak, aby inspirovala lidi uvnitř i vně organizace s vizí značky být v centru well-beingu lidí, ať už partnerů, pacientů, současných i budoucích.

Pro zdůraznění filozofie své značky (starostlivost v centru všeho), spustil Dr. Max manifesto kampaň nesoucí poselství, že zdraví nespočívá jen v léčbě nemocí, ale spočívá i samotném pohodlí lidí, které je díky Dr. Max dostupné všem. Technologické inovace, objevování nových ingrediencí, stejně jako vývoj našeho chápání samotného pojmu starostlivost nadále mění způsob, kterým lidé hodnotí osobní plán svého zdraví. Díky této kampani se Dr. Max snaží tuto filozofii zdůraznit prostřednictvím široké škály nabízených služeb a produktů za dostupné ceny a uspokojováním potřeb pro zdravější život."Jako lídři v evropském farmaceutickém průmyslu nezaznamenáváme pouze klíčový okamžik v naší historii, ale také oslavujeme společenství postavené na péči, profesionalitě a oceňování života ve všech zemích, ve kterých působíme. Velké díky patří nejen našim zaměstnancům, pacientům, kteří v nás vložili důvěru, ale i všem, kteří sdílejí náš závazek k lepší a dostupnější péči, dokonalosti a inovacím.říká Leonardo Ferrandino, prezident a generální ředitel Dr. Max Group.

Dr. Max si klade za cíl přispívat ke zlepšení zdraví a well-beingu pacientů nabídkou široké škály léků a farmaceutických služeb. Dr. Max je moderní společností, která má odvahu inovovat a neustále zvyšovat průmyslové standardy, aby poskytovala nejúčinnější řešení pro zdravý život s kvalitními produkty za dostupné ceny. 

***

O skupině Dr. Max

Jako největší síť lékáren ve střední a východní Evropě a druhá největší v celé Evropě je Dr. Max Group jedním z nejsilnějších evropských hráčů na poli lékárenského průmyslu. S téměř 3 000 prodejnami, více než 20 000 zaměstnanci a distribucí léčiv v 17 evropských zemích je Dr. Max uznáván pro svou širokou škálu vysoce kvalitních produktů za dostupné ceny, přičemž upřednostňuje potřeby svých lidí i zákazníků.

Závazek společnosti Dr. Max se rozšiřuje na jeho tým odborných lékárníků i zdravotní a kosmetické služby v prodejnách, které zajišťují pohodlí zákazníků. Dr. Max navíc funguje jako online lékárna, která poskytuje komfortní přístup k více než 30 000 produktům prostřednictvím rychlých a progresivních metod doručení. Více informací naleznete na www.drmax.eu .